Op alle door ons verkochte producten van LEGO® , LEGO DUPLO® en Playmobil® zijn ondergaande garantievoorwaarden van toepassing.

Garantievoorwaarden op LEGO® en LEGO DUPLO®

Op alle producten van LEGO® en LEGO DUPLO® geeft fabrikant LEGO System A/S zelf garantie. Het komt zelden voor, maar mocht een LEGO set gebreken hebben, dan kun je voor de garantie rechtstreeks contact opnemen met de LEGO Groep. Bel hiervoor het gratis servicenummer: 00 800 5346 1111

De klantenservice van de LEGO Groep is bereikbaar op maandag tot en met vrijdag van 9:00 tot 17:00 uur. Kun je dit nummer niet bereiken, kies dan eerst 1655 voor het gehele nummer. Het telefoonnummer is gratis, maar als je mobiel belt, kan je eigen telecomprovider daarvoor kosten in rekening brengen.

Aantal onderdelen

Een gedetailleerd overzicht van alle onderdelen die je nodig hebt voor het bouwen van een LEGO set, vind je in de bouwinstructies. Het is gebruikelijk dat je na het bouwen van een grotere LEGO set onderdelen overhoudt.

Ontbrekende onderdelen

Mis je een onderdeel? Controleer dan éérst of het niet onder een tafel of kast is gerold. In hun enthousiasme rukken kinderen de plastic zakjes met onderdelen nogal eens te wild open. Controleer daarnaast vooral bij kleine onderdelen of ze niet zijn achtergebleven in een zakje.

Blijkt het onderdeel inderdaad te ontbreken, dan moet je hiervoor contact opnemen met de klantenservice van LEGO. Het ontbreken van onderdelen in nieuwe sets van LEGO en LEGO DUPLO valt onder de garantieregeling van LEGO, niet onder de garantie van Briksets. Hiervoor kunt u een speciaal formulier invullen via Klantenservice LEGO® . 

Dit formulier kun je ook gebruiken als een onderdeel oorspronkelijk wel bij de doos zat maar je het zelf bent kwijtgeraakt.

Beschadigde onderdelen

Als een onderdeel van een nieuwe set LEGO of DUPLO is beschadigd of een fabricagefout heeft, valt dat onder de volledige fabrieksgarantie van LEGO. Hiervoor kunt u een speciaal formulier invullen via Klantenservice LEGO® . 

Garantievoorwaarden op Playmobil®

Playmobil® hecht veel belang aan de kwaliteit, de veiligheid, het design en de presentatie van zijn producten. Deze zoektocht naar kwaliteit en veiligheid begint reeds bij het ontwerpstadium. De producten beantwoorden aan zowel de Europese als de Amerikaanse speelgoed veiligheidsnormen en worden in alle stadia van productie getest door een onafhankelijk instituut. Ondanks het streven naar kwaliteit kan het zijn dat de producten tekenen van slijtage vertonen. Playmobil® kan geen absolute duurzaamheid garanderen aangezien de duurzaamheid ook afhangt van een aantal externe factoren (slijtage tijdens het spelen, bewaring).
Playmobil® geeft op al haar producten 2 jaar garantie, gerekend van de dag van aankoop of levering. De garantie omvat de gratis vervanging of herstelling van het defecte onderdeel, mits voorlegging van het aankoopbewijs.

Ga naar Klantenservice Playmobil®